بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد
چکیده
انار به خانواده پونیکاسه تعلق دارد و بومی کشور ایران است. قسمتهای مختلف میوه انار دارای ترکیبات مهم با ارزش تغذیهای و دارویی فراوان است. انار حاوی خواص ضدباکتری، ویروس و قارچ است و برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. از دیرباز کاربرد انار در رژیمهای غذایی و دارویی مردم به صورت سنتی وجود داشته است. فرآوری میوه انار و تولید محصولات جدید از آن بهترین گزینه برای استفاده بیشتر میباشد. در بررسیهای انجام شده، کاربردهای زیاد از فرآوری میوه انار با قابلیتهای گسترده موجود است. برخی محصولات، به دلیل کیفیت بالای تغذیهای و بازارپسندی زیاد، بسیار قابل توجه هستند. در فرآوری صنعتی انار، امکان استفاده از میوههای بومی هر منطقه، با وجود داشتن برخی عیوب و نواقص ظاهری و اختلالات میوهای، وجود داشته، بدین ترتیب میتوان از خواص فوقالعاده انار در بهبود و سلامتی انسان بهرهمند شد. میوه انار، یک افزودنی غذایی مجاز برای بهبود ویژگیهای کیفی و حسی محصولات غذایی فراسودمند است و به عنوان غذای سالم، قابلیت پذیرش خوبی بین مصرفکنندگان دارد.