عارضه دانه سفیدی در انار (L. Punica granatum ) و راهکارهای کاهش آن

نوع مقاله : ترویجی

نویسندگان

1 محقق علوم باغی

2 کارشناس

3 محقق

4 مربی

چکیده

انار گیاهی است که در مناطق گرمسیری ونیمه گرمسیری پرورش یافته ، بنابر شواهد موجود انار بومی ایران و کشورهای همجوار مانند افغانستان، آذربایجان و ترکیه می‌باشد. در میان کشورهای تولید کننده انار مانند هند، چین، ترکیه و ایالات متحده آمریکا، ایران بزرگترین تولید کننده میوه انار است. میوه‌های آن در بخش صادرات غیر نفتی و در بین محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی محصولی بی‌رقیب می‌باشد. کشت و پرورش انار با مشکلات زیادی روبرو است و مسائل و نکات ناشناخته زیادی در مورد این محصول وجود دارد. به دلیل کاهش نزولات آسمانی و کاهش رطوبت هوا، سفید شدن دانه انار خسارت زیادی به باغداران وارد می-کند به همین دلیل به عنوان یک مسله مهم مطرح شده است. جهت کاهش خسارت این عارضه، در این مقاله انواع سفیدشدگی‌‌های آریل و راهکارهای کاهش آن ارائه شده است.

کلیدواژه‌ها