علل ترک خوردگی میوه انار و راهکارهای کنترل آن

نوع مقاله : ترویجی

نویسندگان

1 مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویر احمد

2 عضو هیئت علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد،سازمان تحقیقات، آموزش

چکیده

ترکیدگی میوه انار یکی از مهمترین عوامل کاهش کمی و کیفی محصول در باغ‌های انار می‌باشد. ترکیدگی میوه انار علاوه بر خسارت مستقیم باعث طغیان کرم گلوگاه انار نیز می‌گردد. عوامل متعددی در ایجاد این ناهنجاری موثر می‌باشند. از جمله این عوامل می توان به عوامل محیطی و فیزیولوژیک مانند کاهش درجه حرارت هوا، اختلاف درجه حرارت شب و روز، وزش بادهای گرم،کم آبی، نامنظم بودن دوره آبیاری، پایین بودن رطوبت هوا، بارندگی پاییزه و آفتاب‌سوختگی اشاره کرد استفاده از ارقام مقاوم به ترکیدگی ، رعایت بهداشت باغ، کوددهی صحیح با استفاده از کود های حاوی نیتروژن ،روی، بور و کلسیم، آبیاری منظم، برداشت به موقع محصول، انجام اقدامات لازم جهت جلوگیری از آفتاب سوختگی میوه و از تنظیم‌کننده‌های رشدگیاهی مانند اسید جیبرلیک از جمله راههای جلوگیری از ترکیدگی میوه انار می‌باشد. در این مقاله سعی شده عوامل اصلی ایجاد این عارضه در باغات انار تشریح و روش‌های موثر برای کنترل آن ارائه گردد.

کلیدواژه‌ها