@article { author = {گودرزی, مصطفی}, title = {بررسی اثرات مدیریت کم آبیاری بر عملکرد محصول انار}, journal = {مجله ترویجی انار}, volume = {1}, number = {1}, pages = {21-28}, year = {2019}, publisher = {مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی}, issn = {}, eissn = {}, doi = {}, abstract = {در این تحقیق جنبه‏های مختلف و قابلیت کاربرد کم آبیاری برای محصول انار مورد ارزیابی قرار گرفته و بدین منظور از یافته‏های تحقیقات مختلف انجام شده در نقاط مختلف دنیا استفاده شده است. نتایج بررسی‏ها نشان دهنده واکنش و تغییرات فیزیولوژیکی متفاوت درخت انار تحت رژیم‏های مختلف آبیاری می‏باشد و عمدتاً درخت انار با ایجاد مکانیزم اجتناب از تنش و مقاومت در مقابل تنش با تنش آبی ناشی از کم آبیاری مقابله می‏نماید. در مجموع با توجه به نتایج تحقیقات مختلف می‏توان بیان کرد که اثر کم آبیاری بر کیفیت میوه انار می‏تواند به شکل‏های مختلف بروز نماید. این اثرات می‏تواند مثبت و یا منفی باشد که بیشتر از هر چیزی به روش کم آبیاری به کار رفته، مقدار تنش اعمالی و نحوه مدیریت صحیح کم آبیاری بستگی دارد. بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده می‏توان بیان کرد که کم آبیاری با روش خشکی موضعی ریشه با کاهش حداکثر 25 درصدی مصرف آب نسبت به آبیاری کامل بهترین نتیجه را در پی خواهد داشت. بر اساس بررسی انجام شده مشخص گردید که استفاده از کم آبیاری ضمن کاهش مصرف آب باعث افزایش بهره‏وری مصرف آب شده و با توجه به بحران کم آبی و خشکسالی‏های متعدد می‏تواند به عنوان یک راهکار عملی و مفید در مدیریت تولید محصول و مقابله با بحران کم آبی مورد توجه و استفاده قرار گیرد. با وجود این، برای بدست آوردن نتیجه مطلوب رعایت اصول مدیریت کم آبیاری لازم و ضروری می‏باشد.}, keywords = {انار,کم آبیاری,بهره‏وری مصرف آب,عملکرد,تنش خشکی}, url = {https://pej.areeo.ac.ir/article_119169.html}, eprint = {https://pej.areeo.ac.ir/article_119169_b10337991f044e4bc287738ff3bc0997.pdf} }